fredag 8. mai 2009

Avgjørelsen!

Det e mang som har spurt, og d e mang som vente på svar. Nu e d klart!
Huff, nu kjenne æ d bei trasi... -d e m stor sorg æ skriv d her innlegget. Sjøl om d innehold masse positive ting og. Som våre blog-lesera nok veit, har æ slete med ein lei kronisk senebetennelse i høyre-armen, i 3,5 år. Etter lengre tids diverse behandling og operasjon, bei d klart at æ ikke har nåkkå framtid som yrkesaktiv tømrer lenger. Så nu e d bestemt, at æ ska omskoleres. D bi ei videreutdanning, på Teknisk Fagskole i Trøndelag. D betyr at vi må fløtt fra Tromsø. Etter åtte år i Nord-Norge, e d vanskelig å bryt opp. Forsamlinga, folkan, naturen, fjellan, all de gode minnan...
Men vi ba læng om å få sjå veien videre, og nu har vi fått veien bana. Værtfall for to år framover, så får vi ta ein revurdering igjen etterpå. Vess æ ska kom mæ videre, må vi bære jørrå d her.

D som har hjulpe oss veldig på veien t å godta, d e at vi kjæm nærmar familien, vi kjæm nærmar andre gode venna, og ikke minst, i "utkantstroka" i Trøndelag e boligprisan såpass låg, at vi får faktisk akkurat råd t å kjøp oss hus ;-) -sjøl om æ bli student, og Helga bi heime med to små den første vinteren. NAV dekke omskolering, og bittelitt inntekt. Huset har vi funne, og snart skriv vi kontrakt! Så vi har masse å gled oss t og ;-) Utrulig godt å få så klart bønnesvar, -nu har d lagt sæ t rette, med åpne og stengte døra...

Men den siste tida i Tromsø ska NYTES, og ikke brukes t å tenk på kor trist d bli å reis herifrå.
Så kjære venna: NORD-NORGE I VÅRE HJERTA !!!!!!!! Og LENGE LEVE NORD-NORGE ;-)

-snufs-

8 kommentarer:

Hanta sa...

VET att det e tungt å levn Tromsø, MEN Gud vet BEST!!! Så NYE muliheta Å VI kommer nærmere kværann, JIPPIIII!!!!!
Tenk så spennanes!
Sov godt i Jesunavn!:)
p.s Idag va det en ung gutt som kjørte i biln vårs og nekta att han hadde gjort det..syns litt synd på ham,nettopp fådt lappen..Nattinatt;)

Briten sa...

det e kjempetrasig å reise frå tromsø, faktisk d verste eg någen gong har gjort.... men det blir nok godt å komme videre, så ønske dåkk MASSE LYKKE TE på ferden(:

så kan dåkk jo gjer som meg, flytte te kaldfjorden når dåkk blir pensjonister(:

Helga sa...

Å ja Briten! Me kan kjøpe hus sammen. Endelig ska je få oppfyllt drømmen å bo sammen med Briten!
Hanta, du e alt for bløthjerta..... Han gjor de sikkert me vilje. Kem ønske itj å vrake bilen te en polis? Me glede oss te å kan ta en svipptur te Sverige! hurra!

Hans Roar sa...

Blir nok tøft å forlate Tromsø ja. Men tenk så flott det blir å komme til oss her i Trøndelag! Kan ikke uttrykke i ord hvor mye vi gleder oss! Så nå får dere nyte Tromsø. Kose dere, og vit at vi sitter i spenning og venter på første flyttelass :-)

Anonym sa...

Sukk, får nesten litt tårer i øynene jeg... Minner meg SÅNN om da vi dro fra Oslo! Hvis det kan være til noen trøst, så gleder vi oss veldig til dere kommer til innherred:) Vi skal jo ha baby nesten samtidig også! Velkommen velkommen!

Iren, Martha og daniel

Lise sa...

Lykke t, så håpe eg vi sees i Tromsø om 2 år;)

Elisabeth og Øivind sa...

Huff, ja, å forlate Tromsø e jommen ta ikkje lett, sjøl om du ikkje skal så veldig langt en gang. Men som Hanta sir, Gud vet best! Og vi kjem på besøk, uten tvil!!

Anonym sa...

Skjønner det blir trist å dra fra Tromsø, MEN; vi gleder oss til dere kommer til Trøndelag!:)

Ellinor & Aksel og ungene