mandag 9. juni 2008

Kaffe!


Først litt bakgrunns-stoff: D finns mang slags kaffe-sorta. Du har f.eks mårraskaffen, den drekkes helst rett etter frukost. Du har førrmeddagskaffen, og den drekkes litt utpå førrmeddan. Så har du etter meddagskaffen, og den ska du selvfølgele ha rett etter meddan. Men d e forskjell på etter meddagskaffen, -og ettermeddagskaffen, for den ska du ha litt lenger utpå ættmeddagen. Også har du selvfølgeli de utallige koppan som fortæres utover kvelden, såkalt kveldskaffen.


Kaffe kan du drekk mang plassa, du kan drekk den på kjøkkenet, som æ gjør akkurat nu, du kan drekk kaffe på stua, på platten, i bilen, men d e mang løsninga på akkurat d. Vi for vår del like godt å ta med kaffen ut av byen. D gjor vi igårkveld, som mang andre gang. D kalles kaffetur, og e veldig populært i Tromsø, spesielt blandt de lokale heltan. Vi va på tur t Grøtfjorden, men på tur ut treft vi to andre kaffetur-bila, som drog oss med t Ersfjorden istan. Kosele d! På bilde har vi Maria m/Elias, Kristian og Karl Tore. Bildet over vise heftig freesbee-sending i fjæra, alltid like spennende å sjå kor freesbeeèn lande ;-)

3 kommentarer:

Hans Roar sa...

Et fennomenalt tema!! Men du glemte førmiddagskaffe'n som er noe helt annet enn formiddagskaffe'n da den fortæres rett før middag og etter formiddagskaffe'n. Samt nattvaktskaffe som vi bruker her i huset etter kl 23. Generelt drikkes det for lite kaffe! Trenger ikke mat o.l. hvis en bare får ha kaffe'n sin!! Noen som vet hvor tidlig vi kan begynne å venne de små på kaffe? Må de kunne innta fast føde først? Et forsmådd tema gitt som det er bra kommer på dagsordenen!

Anonym sa...

Flott m ei sånn tebakemelding, -va litt usikker på kor brennaktuelt våre lesera syns d her temae va! D får vel og vårrå grunnen t at enkelte kaffe-koppa blei utelatt...
Men når d e sagt; Per, Helga`s bror, syns kaffe va go sort allerede i 6 mnd alderen ;-)

Eiken sa...

Martha drikker opp kaffekoppen vår om annledningen byr seg. Så jeg regner med at kaffedrikking ligger i genene og er ikke nødvendig og venne de på. Ellers Svein regner jeg med at dere flytter til Inherred til høsten. Det hadde vært trivelig.